1. Motivasyon yönetimi, yalnızca yaptığınız işte iyi olmaktan ibaret değildir; ayrıca yaşam tarzınızın sonuçlarıyla da ilgilidir.
2. Motivasyon nedir? Motivasyon, bir hedefe ulaşma isteği; bu istek ve bu hedefe ulaşmak için gereken çalışma enerjisinin birleşimidir.
3. Yaşamınız ve iş hayatınız için daha yapıcı şekilde karşılık almanızı sağlayacak hedefler belirlersiniz. Yaşam tarzınıza uygun motivasyonu sağlamak için gereken etkili teknikleri öğrenirsiniz.
4. Zihin ve Vücut Bağlantısı: Zihniniz motive olduğunda zaman vücudunuz canlanmaya başlar. Bu da, üretkenliğinizi, yaratıcılığını arttırır; daha sağlıklı bir yaşam sürdürme yeteneğinizi geliştirir.
5. Bizi geriye götüren alışkanlıklardan ve davranışlardan kurtulmalıyız. Evde ya da iş yerinde belli bir durumun içinde tıkalı kalmışsanız bir adım geri çekilin ve etrafınıza bakın. Kişiliğinizi ve karakterinizi inceleyin. Değiştirmeniz gereken şeyi odaklanın. Daha sonra ilk etapta büyük adım yerine küçük adımlar atmaya başlayın, sonra yavaş yavaş istediğiniz aşamaya geleceksiniz.
6. Etkili Motivasyon Teknikleri… Kimin motivasyona ihtiyacı var? Cevap: KENDİNİZİN.
7. Kendinize inanıyor musunuz? Cevabınız “evet” ise, yaşamda ve iş hayatında olumlu bir yönde hızla ilerlemeye başlayabilirsiniz demektir.
8.Kendini Motive Etme Teknikleri:
1. HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN.
2. OLUMLU DÜŞÜNÜN.
3. BİR PLAN YAPIN.
4. SORUNLARDAN KAÇMAYIN, ONLARI KARŞILAYIN.
5. EĞLENİN!
9. Davranışlarınız. Hayatınızdaki tüm işlerin başından sonuna kadar tüm süreci etkileyecek olan şey davranışlarınızdır. Bu nedenle günlük olarak davranışlarınızı gözlemlemenizi kesinlikle tavsiye edilir.
10. Doğru davranışı olan yeni siz…Doğru davranışı seçmedeki en güzel şey, bunu herkesin yapabilme yetisinin olmasıdır. Yeni SİZİ ulaşmak için üniversite mezunu olmanıza gerek yok, yüksek lisansınızın olmasına ya da doktora yapmanıza da gerek yok.
11. Davranışlarınızı gözlemleyin. Birbiriyle karşılaştırın. Sözcüklerinizi değiştirin, alıştırma yapın, uygulayın!
12. Uyarı… Tek gecede değişmeyi beklemeyin. Bugün başlayın ve başladığınız şeyi bitirin.
13. Olumu düşünmenin gücü… Hayat ve İş, her zaman sürprizlerle doludur, sizi birkaç kez şaşırtabilir. Olumlu düşünmenin gücüne inanın.
14. Olumlu alışkanlıklar… Güne olumlu bir şekilde başlayın. Kafanızı meşgul edip duran olumsuz düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın. Etrafınızı olumlu insanlar sarsın, olumsuz olanlar değil. “Hayatta bizi mutlu eden şeyler, küçük şeylerdir”. En güzel ilaç da aslında Gülmektir! Kendinizi sevmenizdir. “Yaptıklarınız, başkalarını da etkiler”.
15. Olumlu Düşünmenin Anahtarı… İlk başta olumlu düşünmek, zor gelebilir. Bu sürecin başlaması için zaman gerekebilir. Alışkanlıklarını ve davranışlarınızdaki her şey, hayata farklı bir şekilde bakmanızı sağlayacak ölçüde değişecektir.
16. Ev ve iş hayatınıza önem ve amaç katacak olan araçlar bulmak. Kişisel vizyonunuzun gelişmesiyle ve yüksek motivasyonla daha başarılı ve heyecanlı bir yaşam tarzınız olacaktır.
17. Düşünmek için 10 İpucu
1. Engelleri tanımak ve vizyonunuzu gerçeğe dönüştürmek için bu engelleri kaldırmayı öğrenmek.
2. Kişisel özgürlüğün anahtarı, kişisel motivasyonun altında yatar.
3. Bireyler kendi hayatlarını kontrol edebilmelidir.
4. Büyük bir hedef belirleyin, ancak ona ulaşırken minik adımlarla ilerleyin.
5. Başladığınız her işi bitirme alışkanlığını edinin.
6. Etrafınızda olumlu insanlar olsun.
7. Başka bir motivasyon aracı da, başarısızlıktır.
8. Hedeflerinizle ilgili hayaller kurmak, motive olmadaki başlıca unsurdur.
9. Kötü alışkanlıkları değiştirmek ve belirlediğiniz hedeflere ulaşarak motivasyon kazanabilirsiniz.
10. Daha sağlıklı bir yaşam için değiştirmeniz gereken davranışları belirleyin.
ÖZET: Hayal kırıklığı korkusunun sizi istediğiniz yaşamı ve nihai hedefi seçme özgürlüğünden alıkoymasına izin vermeyin.
18. Gerçek motivasyon, geliştirmek için zaman gereken kültürel becerilerdir. İç motivasyonunuzu geliştirmek istiyorsanız öncelikle kişisel hedeflerinizi belirlemeleri ve onlara doğru yol almaya başlamalısınız. Ertelemeyin! Bu, en önemli adımdır.
19. Hayatınızı sizden başka kimse kontrol edemez. Birçok kişi, hayatını etraflarındaki farklı durumlarla karıştırmaktadır. Daha sağlıklı bir yaşam tarzına ulaşmak için gereken farkı ancak kendiniz yaratabilirsiniz.